הורדת רמת אנטיגן לערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

12/05/2023 | 14:06 | מאת: אריאל

שלום דוקטור, אבקש לדעת אםיש קשרישיר בין רמת הטוסטסטרון לרמת הpsa. לפני שנתיים ה psa עלה במהירות מ1.2 ל4.3, בתוך חצי שנה, ואירי 3 חודשיםירד ל1ת5,. ומאז ירד ל1.24. כבר שנה ככה יציב. הטוסטסטרון 11.1במדד הבדעקה נורמה, בין 9.ל15. במצב כזה יש דרך להעלות את הטוסטסטרון בלי שה psa, יעלה גם? זו שאלתי אםזה קשר ישיר בינהם.

שלום אריאל. יש קשר בין טסטוסטרון ל-PSA, וטיפול בטסטוסטרון באמת יכול להעלות PSA. חשוד לזכור ש-PSA עצמו הוא חלבון לא מזיק. יש קשר בין הרמה שלו בדם לסיכון שיש סרטן ערמונית ולכן אנחנו משתמשים בו להערכת רמת הסיכון לסרטן ערמונית. אם אין סרטן ערמונית, ה-PSA עצמו אינו מזיק ואינו גורם לסרטן ערמונית. אם כך, החשש בטיפול מטסטוסטרון הוא ההשפעה על סרטן ערמונית, אם יש, ולא על PSA. אין צורך בטיפול בטסטוסטרון כשהוא בערכי הנורמה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית