ערמונות מוצקה והקשר לסרטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/05/2023 | 06:58 | מאת: ברק

דר שלום בן 50 לאור תלונות על השתנה מרובה וקשיים בריקון נבדקתי אצל אורלוג שהתרשם כי הערומנית מוגדלת (2) ומוצקה אך אינה חשודה בעיניו כסרטן. האם ערמונית מוצקה יכולה להתאים גם למצב דלקתי / הגדלה שפירה של הערמונית? אני מודאג ומבולבל.. בבדיקת us ערמונית 60 סמק ושאריות שתן 125 סמק.תודה

שלום ברק. היום רוב המקרים החדשים שמאובחנים עם סרטן ערמונית, מאובחנים בשלב שבו עדיין לא מרגישים כלום בבדיקה גופנית של הערמונית. ממצא שהוא חשוד לסרטן בבדיקה גופנית הוא ממצא ממוקם קשה. הפרעות השתנה בדרך כלל נובעות מהגדלה שפירה של הערמונית. כדי להעריך מה הסיכון שלך לסרטן ערמונית כדאי לעשות בדיקת דם ל-PSA.

01/05/2023 | 11:17 | מאת: ברק

דר יקר תודה רבה על מענה מהיר עוד שאלה אחת קטנה..האם " ערמונית מוצקה" אינה בעצם מה שכתבת- ממצא שהוא חשוד לסרטן בבדיקה גופנית הוא ממצא ממוקם קשה ? כלומר אלו שני דברים שונים?

לפעמים מרגישים ערמונית שהיא לא ממש רכה, אבל גם אין ממצא נוקשה חשוד, ולכן כותבים שהיא מוצקה. אני מנחש לפי זה שהאורולוג לא הפנה אותך לביופסיה או ל-MRI, שהוא לא חשב שזה חשוד לסרטן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית