דופן שלפוחית השתן מעט מעובה. מה זה אומר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/04/2023 | 12:26 | מאת: אבי

אני בן 50 בבדיקת US כליות ודרכי שתן עקב ארוציטים בשתן (50) ושתן מיקרוסקופיה Erythrocytes (u)/Field 1 Ery/f נמצא שהכליות תקינות, אין עדות סונוגרפית להגדלת בלוטות יותרת הכליות דו"צ, שלפוחית השתן-בעלת דופן מעט מעובה, ערמונית 32 סמ"ק. מה זה אומר. יש לציין שאני אדם שעושה ספורט לפחות 3 פעמים בשבוע. מאוד מודאג. אודה לתשובתך.

שלום אבי. US הוא לא בדיקה מאוד מדוייקת מבחינת השלפוחית. לעיתים קרובות דופן שלפוחית שנראית עבה יותר ולכן "מעובה". צריך לראות את התמונות. אם העיבוי הוא ממוקד לאזור מסויים, כדאי להסתכל בתוך השלפוחית עם ציסטוסקופ כדי לשלול גידול. אם העיבוי הוא של כל דופן השלפוחית, יש סיכוי שמדובר בהתעבות של השריר בדופן כתוצאה מחסימה שהערמונית גורמת. אם השלפוחית לא היתה מלאה בזמן הבדיקה, הרבה פעמים הדופן נראית מעובה למרות שהיא לא באמת כזאת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית