גוש הטרוגני בחלקו אקזופיטי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

17/04/2023 | 20:54 | מאת: דוד

שלום ד ר קרן-פז גל לא מצליח לשאול בפורום עקב מיעוט בכתיבת תווים. אודה לתשובתך. באספקט הלטרלי של הכליה הימנית, מודגם ב CT גוש הטרוגני בחלקו אקזופיטי בקוטר עד 4.6 ס מ מתאדר עם חומר ניגוד, האם מחלת קוליטיס בטיפול תרופתי ובנסיגה תקופה ארוכה יכולה להוות גורם סיכון לניתוח הסרת הנגע ? עודף משקל ? תודה.

שלום דוד. עודף משקל משמעותי יכול להיות גורם סיכון בניתוח. לגבי הקוליטיס לכשעצמה היא אינה גורם סיכון, אבל אם עברת ניתוחי בטן, עלולות להיות הידבקויות שיכולו להקשות במשהו על הניתוח.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית