פוליפים בצוואר שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/03/2023 | 01:43 | מאת: גיל

בעקבות אירוע בודד של כרישי דם בשתן בוצעה בדיקת ציסטוסקופיה. הרופא לא ראה סימנים לסרטן בשלפוחית, אך איבחן "2-3 פסאודופוליפים בצוואר". בדיקות דם שתן ו-US תקינות. האם ניתן לשלול בוודאות ממאירות של הפוליפים ללא ביופסיה ? ומה המשך טיפול מומלץ? תודה!

03/03/2023 | 01:57 | מאת: גיל

(כמה הבהרות: אני בן 55; לא נלקחה ביופסיה במהלך הציסטוסקופיה, והרופא אמר שהפוליפים אינם ממאירים - שאלתי באה לוודא שאכן ניתן לשלול בוודאות ממאירות ללא לקיחת ביופסיה, והאם יש צורך בהמשך מעקב / ציסטוסקופיות נוספות בעתיד).

לצערי, בלי לראות את הממצאים בעצמי, אני לא יכול לחוות דעה לגבי הסיכון שהם ממאירים.

03/03/2023 | 19:25 | מאת: גיל

התכוונתי לשאול שאלה כללית (ולא על הממצאים שלי שכמובן אתה לא רואה): האם עקרונית, רופא מנוסה יכול לשלול בוודאות ממאירות במהלך הציסטוסקופיה רק על סמך מראה הפוליפים, מבלי לקחת ביופסיה? תודה!

תלוי במראה של הממצאים, אבל עקרונית אפשר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית