מה שניתן םהבין בעצם שעין תחליף לביופציה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/02/2023 | 18:25 | מאת: חעקב

קראתי בעיון דבריך, זה אומר למעשה לבדיקת ה4 k אין שום משמעות בעצם, גם לפני הביופציה וגם לאחריה. אז מה משחקים בנדמה לי, ? או רק דוחים את הקץ, בהשערות הסתברותיות כדי לא לשלוח את כולם להדמיה? ציינת שלמסורטן לרוב אין סימפטומים. שבכל מקרה אחוז המסורטנים זהה, עם 4k או בלי. ובעצם מה שקובע זה רק ההדמיה ואז הביופציה. אז למה שולחים ל4k ולא ישר לmri? ואם אין סימפטומים אז בכלל לא יגלו עד שיהיו גרורות? לא הבנתי בשביל מה ה 4k? בסוף המסקנה תיהיה שזה בכלל לא משנה, המחלה תתקדם בקצב שלה ללא קשר לאבחון והטיפול. וכיוון שהרב זה סרטן איטי, אז אחוז הגרורתיים יהיה בלי או עם טיפול . זה מבהיל.

לבדיקת 4K לפני MRI יש משמעות. אם הסיכון לסרטן מאוד נמוך, אפשר לוותר על ה-MRI. גם במידה שה-MRI תקין, בדיקת ה-4K עוזרת לנו להבין מה הסיכוי שה-MRI "פספס" סרטן בכל זאת. אזל אם יש נגע חשוד לסרטן ב-MRI, אין טעם לדעתי בבדיקת 4K.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית