גנטיקה לפני ביופציה חשיבות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/02/2023 | 19:16 | מאת: שלום

אובחנתי עם עליה בסמן psa ל4.2, ובדימות m r i ממצא חשוד פיראדס3. הופנתי לגנטיקה, יש זחפור מדפחתי של סרטח ערמונית, אבי וסבי. הערה: (לאבי היה עם גליסון 6- 10 אחוז בביופציה שלו בגיל 70.) נאמר לי בגנטיקה, נאמר לי שעושים בדיקה גנטית בקופה, רק למי שנמצא בביופציה עם ממצא סרטני מ גליסון 7 . איזה הגיון יש בבדיקה גנטית רק אחרי שכבר התגלה שחלית בסרטן? שאלתי האם יש חשיבות בזמן מעקב בלי ביופציה לדעת אם אני נשא brca1,2 האורולג שלח הפניה זו.הקןפה לא מבצעת. הבנתי שאם אדם נשא יש חשיבות לדעת אם נשא, כדי לעקוב במרווחי זמן קטנים יותר אחר התקדמות הסמן ובהדמיה. זה אכן כך, שנשא צריך לדעת זאת לפני ביופציה למעקב צפוף יותר , או שרק לאחר הביופציה זה משמעותי. תודה.

שלום. אתה צודק. נשאות גן בסיכון גורמת למעקב הדוק יותר. לפי הממצאים שציינת, יש התוויה לביופסיה כבר עכשיו, אז אני חושב שכעת זה פחות משנה מבחינת ההחלטה שאתה צריך לקבל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית