תוצאות u.s כליות ובטן לאח ניתוח כריתה חלקית של הכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/01/2023 | 22:55 | מאת: מוני

בן 66 , לפני שנים התגלה במקרה תוך בדיקת mri ע"ש - rcc בכליה שמאל בגודל 1 ס"מ. נותחתי ווהביוסיה הראתה שמדובר ב rcc שלב 1 . התבקשתי לעבור רק א.ס כל חצי שנה. עכשיו עברתי u.s כליות ובטן עליונה ,תוצאות )(חריגות ) , מצב לאחר כריתה חלקית של הכליה משמאל: באספקט אמצעי הודגמה צלקת פרינכימטית בקוטר כ-3 ס"מ .ערמונית בנפח 54 סמ"ק , שלפוחיות זרע מגושמות . האם בדיקת א.ס מספיק טובה כדי לשלול הישנות ? אשמח לשמוע את דעתך והם דרוש בירור נוסף.

בדיקת CT יותר טובה מ-US, אבל כדי להימנע מקרינה כשהסיכון להישנות הוא נמוך, הרבה פעמים מסתפקים ב-US.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית