מרכיבים בתזונה סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/01/2023 | 23:13 | מאת: אברהם

קיבלתי הנחיות תתזונה בגלל סרטן ערמונית להפחית חלבון מן החי. ציינו לאכול מוצרי סויה, כדי 200 מיליגרם איזופלובנואידים ביום. ראיתי שמזהירים גברים מלהשתמש בעיקר בתוסף מזון של החומר , יותר ממוצרי סויה בעצמם. כי זה מעלה אסטרדיול. זה אכן מסוכן לצרוך סויה, או בעיקר כתוסף מזון איזופלובנואידים 200 מיליגרם ביום לגברים? נכתב שזה מעלה אסטרדיול, ומוריד טוסטסטרון.זה נכון? אציין שאני לוקח ליקופן 25 מיליגרם ביום. באותו עניין יש איזה תוסף טבעי שמומלץ לקחת לסרטן ערמונחת?

שלום אברהם. אני לא מכיר מחקר מבוסס מדעית על תוסף תזונה שמומלץ לקחת בסרטן ערמונית. לפחות, לא כזה שמקובל בקהילת הרופאים האורולוגים והאוקולוגים. ההנחיות שקיימות לגבי אורח חיים במטופלי סרטן ערמונית הן לשמור על אורח חיים בריא: פעילות גופנית, תזונה בריאה (יותר ירקות ופירות, פחות בשר אדום ומעובד), ולהימנע מעישון.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית