ממצא פוליפואידי בצוואר על הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/12/2022 | 00:28 | מאת: ברדוגו

לאחר ניתוח turbt של גידול קטן, ומעקב של שנתיים נימצאו בציסטוסקופיה: בצאוור על הערמונית משמאל ממצאים פוליפאידים קטנים . חודש לאחר הציסטוסקופיה , ב- ctu עם חומר ניגוד לא נמצאו ממצאים חריגים. מצב הערמונית נשאר ללא שינוי בהשוואה לפני שנתיים. שאלות: 1.מה הכוונה, שהממצאים הם בשלפוחית או בערמונית? 2. זה שלא מצאו כלום בסיטי אורוגרפי יכול להעיד שאולי נפלה טעות בציסטוסקופיה? 3. אם האבחנה בציסטוסקופיה יותר מדוייקת זה מצב שכבר מחייב ניתוח? או טיפול bcg למשל?

שלום ברדוגו. ממה שאני מבין, הממצאים הם בשלפוחית. יכול להיות גידולים שחזרו, דבר מאוד אפשרי בסרטן שלפוחית. סיטי יכול לפספס גידולים קטנים שרואים בציסטוסקופיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית