סיכון גנטי בדיקה ומשמעןתה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/12/2022 | 11:40 | מאת: איתן

נשלחתי ליעוץ גנטי בנושא brca בגלל רקע משפחתי. מה המשמעות המעשית של היעוץ, במקרה ומוצאים נשאות גנטית על מה זה משפיע ומתי. בהקשר לסרטן הערמונית, רק כאשר נעשית ביופציה בערמונית ומתגלה סרטן? או שגם אם יש חשד לסרטן באבחון לפני ביופציה? כמו psa גבוה והדמית mri,עם נגע חשוד, כלומר זה מגדיל סיכוי להמצאות סרטן ולכן מקדם עדיפות לביופציה. או שזה רק רלוונטי לשלב הטיפול ברגע שכבר נמצא הסרטן בערמונית, כחלק מהטיפול עצמו. שאלה נוספת, יש טיפול מונע לנשאי brca? כדי למנוע התפתחות סרטן? לכן שאלתי העקרונית, מתי חשוב וקריטי לבצע את בדיקות הנשאות, ומה היתרון בידיעה שאתה נשא מבחינת אבחון וטיפול. רב תודות.

נשאות ל-BRCA מעלה את הסיכון לסרטן ערמונית. לכן המעקב לצורך גילוי מוקדם הוא יותר אינטנסיבי: בדיקות PSA יותר תכופות, סף הפניה ל-MRI נמוך יותר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית