אשך טמיר בעבר.......

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/11/2022 | 12:11 | מאת: מ.

שלום דוקטור בגיל 12 עברתי ניתוח להסרת אשך טמיר מנוון מחלל הבטן מחשש להתפתחות גידולים ,האשך השני תקין. כיום אני בן 27 רציתי לשאול 1. האם כיום צריך להיות במעקב us אחרי האשך הבודד וחלל הבטן ? 2. האם יש סיכון יתר לממאירות בחלל הבטן או באשך התקין למרות הניתוח להסרת האשך בעבר? 3. האם קיימת פגיעה בפוריות? אשמח למענה מפורט על 3 השאלות תודה רבה מראש

עם עבר של אשך טמיר, יש סיכון מוגבר לסרטן אשכים (באשך הבודד). לכן, כדאי לשים לב בבדיקה שלו שאתה יכול לעשות בעצמך אם משתנה שם משהו במרקם או בצורה. כמובן שאם אתה שם לב לשינוי, יש לפנות לאורולוג מיידית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית