תסמינים נלווים לאבחון נורת אזהרה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

22/11/2022 | 14:45 | מאת: אריאל

יש לי כאבים באגן במפשעה, לא באיבר המין או באזור הערמונית בכלל. יש לי חולשה אגן עצמו ועצמות האגן ממש כואב, כאילו איבדתי כח רק באזור הזה. הרקע, לפני שנה עשיתי בדיקת אמ.אר.איי, לערמונית. זה קרה אחרי עליה של הפי.אס איי. מ-1 ל-4 בתוך חצי שנה. אני בן 58. בהדמיה היה ממצא חשוד דרגה 3. בהמשך בדיקת 4קיי, 3 אחוז. במקביל,ללא קשר, נעשה לי סי.טי כליות, בגלל אבנים, ולכל אזור האגן והבטן, האבנים יצאו. ללא חומר ניגוד, לא מצאו שום ממצא חריג. עברה כמעט שנה. הכאבים שתארתי, ממשיכים. האם יתכן שיש קשר בין הבעיה בערמונית לכאבים, כי מקריאה פה, הבנתי שזה סימנים שעלולים להיות של גרורות בעצמות ובאגן. זה יכול להתפתח מבחינה אונקולוגית בתוך חצי שנה עד 9 חודשים למצב גרורתי למרות כל הממצאים שתארתי ש הסיטי אגן כליות תקין. הרבה תודה.

כל הבדיקות שעשית מעידים על סיכון נמוך מאוד לגרורות בעצמות שגורמות לכאבים. עם זאת, ממצאי ה-MRI לפני שנה לא שוללים סרטן בערמונית. אני מציע לך להמשיך בירור עם PSA עדכני ולשקול לחזור על ה-MRI וביופסיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית