שלום דוקטור שאלה לגבי מחקר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/11/2022 | 16:57 | מאת: שמואל

קראתי מחקר של האיחוד האירופאי שטוען להמלצה של 3 עד 6 מג בורון עוזר למנוע סרטן ערמונית. נניח שזה נכון, מה שמוזר שם שצויין שזה מוריד את רמתהpsa,ב80 עד 90 אחוז, שזה לדעתם גורם סיכון להמצאות סרטן ערמונית. ופרדוקס מוזר מאוד, שהבורון , גורםלהעלאת רמת הטוסטסטרון למרות שהוא מוריד את הpsa, מה שבדרךכלל לא אפשרי כי בטיפול בסרטן ערמונית מורידים את הטוסטטרון באמצעות תרןפה. איךיתכן הפרדוקס הזה. והשאלהשלי, אם יש חשד לסרטן בהדמיה ומעקב אחרי הpsa, האם בורון יכול להזיק ומה לגבי חולי סרטןפעילים. ממליץ לקחת בורון או שאסור לקחת בורון בשום אופן. תודה

יכול להיות שאני לא מעודכן, אבל אני לא מכיר מחקר רציני על אוכלוסיה גדולה שבדק את בורון למניעה של סרטן ערמונית לאורך שנים. אשמח אם תצרף מקור למחקר שקראת.

05/12/2022 | 20:04 | מאת: שמואל

באתר היה קישור למאמר הזה. הדברים שכתובים לגבי הבורון, בצורה החלטית. שאלתי יש לזה בסיס מדעי מחקרי, אושזה ממש לא נכון. https://www.lifeextension.com/magazine/2015/11/boron-reduces-prostate-cancer-risk

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית