סרטן הערמונית - פענוח בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/11/2022 | 20:11 | מאת: יוסף

בבדיקת MRI אובחנו "רנודולים בודדים של BPH"... "השופכנים אינם מורחבים. כיס השתן בתמט". האם זה אומר שאכן יש גידול או לא. אנו נמנעים מלפנות לביופסיה שמפזרת את התאים הסרטניים, והשמועה אומרת שיש שיטות חדשניות יותר שאינם גורמים לנזק

16/11/2022 | 13:14 | מאת: מישהו

אם זן תוצאת ההדמיה, איפה כתוב שיש גידול סרטני.זה רק הגדלה טבעיתשל הערמונית. ממתי ביופציה מפזרת את התאים הסרטניים?

שלום יוסף. בציטוטים שהבאת לא רשום שיש אזור חשוד לסרטן. יכול להיות שזה רשום בחלק הכתוב שלא ציטטת אותו. ביופסיית ערמונית לא מפזרת תאי סרטן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית