איזה בדיקות סמנים יש לבצע במצב טרום

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/10/2022 | 20:48 | מאת: שיקולים מנוגדים

האם בדיקת סמן pca3, יכולה לענות על השאלה אם יש ממצא סרטני בערמונית, כבדיקה נוספת לפני ביופסיה? ממצא 3ממ בהדמית m r i. רק 2 )זה אחוז לא? )ב 4קיי סקור. Psa 1.59 אין כל בעיות נוספות, dre תקין פלוס 1 כנראה גודל הערמונית. הסמן pca3, יכול לעזור להחליט כן לעשות ביופסיה, כי ביטלו לי את הביופסיה. יש עוד בדיקות סמנים שיש לעשות כעזר באבחון. ??? משהו ניסף לא פולשני? היית ממליץ לעשות את הביופסיה בכל מקרה, או שזה גבולי והסיכון גדול מהסיכון. במצב של המתנה, איזה שינוי בממצאים, כן חייב לגרום לרוץ לביופסיה. מפחד להפסיד את חלון הזמן לטיפול. אני מוטרד כי ראיתי מקרים דומים, שנמצא גליסון 7 וטופל. אין גרוע מחיים באי וודאות, מצד שני העובדה שהרופא אורלוג לא אונקולוג ביטל ביופסיה זה כביכול אמור לשמח אותי. אבל זה אולי רק דחית הבעיה לעתיד, מה הגישה המועדפת לדעתך? שאלה נוספת, יכול להיות מקרה שבmri חוזר הדרגה pirads תרד? כדאי לעשות שוב כבר כמעט שנה מאז ההדמיה.זה נהוג ברגע שלא עשו ביופסיה, זה יכול להיות דלקת או משהו אחר? הדבר הכי קשה לי, שקבעו לא ביופסיה וזהו. למה אין הסבר, אני כמעט רציתי להאמין שאין סרטן וככל שעובר הזמן אני נוטה להאמין שיש סרטן ופשוט הרדימו אותי. בהמשך יטפלו.

כל בדיקה יכולה לשנות לכאן או לכאן את ההחלטה אם לעשות או לא ביופסיה. ה-4K score הוא נמוך. ה-PSA לא גבוה, הכל תומך בסיכוי נמוך שיש סרטן ערמונית משמעותי. עם זאת אתה מתאר ממצא ב-MRI. מה שחסר זה דרגת החשד לסרטן משמעותי שהממצא הזה קיבל בפענוח.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית