בדיקת ct זה מספיק לאיתור

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

09/10/2022 | 20:13 | מאת: אביאל

האם בדיקת ct ללא חומר ניגוד, של פרוטוקול כליות מגלה גידולים סרטניים בכליות בערמונית בחלל הבטן? אפשר להסתמך עליה לכמה זמן מבחינת סיכויי גילוי סרטן באזורים שנסרקו? או רק ב pet ct. האם גידול סרטני בערמונית יכול לגרום דימום במעי הגס? לדוגמא בבדיקת דם סמוי fit, או שאין כל קשר בין הדברים.

CT ללא חומר ניגוד תוך ורידי בהחלט יכול לפספס גידולים באיברים שונים. לצורך אבחנה כזאת, יש צורך בפרוטוקול שכולל הזרקת חומר ניגוד. סרטן ערמונית בדרך כלל לא גורם לדימום במערכת העיכול.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית