Psa גבוה , בוצע m.r.i

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

22/09/2022 | 13:27 | מאת: יצחק

שלום לפני כשנה p.s.a 6.5( אשר עלה בהדרגה שנתיים לפני) , בוצעה m.r.i וביופסיה , לא נמצא ממאיר . כיום עלייה משמעותית p.s.a 18.5 בוצע שוב m.r.i והסיכום שינויים פיברו-דלקתיים pirads 2. כיצד ממליץ להתנהל / לעקוב ? תודה

שלום יצחק. קודם כל, לחזור על ה-PSA, לוודא שלא מדובר בקפיצה חד פעמית. אם עדיין גבוה, אני מציע לעשות בדיקת 4K score.

02/10/2022 | 09:42 | מאת: יצחק

תודה על התשובה , אציין כי בוצעה בדיקת 4K לפני כשנה ותוצאותיה 26% , האם זה משנה במשהוא את המלצתך , שוב תודה

כן. במקרה כזה אני ממליץ לשקול בכל זאת ביופסיית ערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית