דם בשתן צריבה קלה לאחר מתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/09/2022 | 14:13 | מאת: mozss

בשתן ראיתי דם שזרם עם השתן ביקרתי אצל רופאת משפחה שלחה לבדיקת דם ושתן נמצאו קצת דם מקירוסקופי נשלחתי לבדיקת us אולטרסאונד שלפוחית ודרכי וכליות יש לציין שהבדיקות סה"כ תקינות בבדיקות הדם וגם השתן

אם היה לך דם שראית בשתן צריך לשלול סרטן במערכת השתן, שיכול להיות בשלפוחית, בכליות או בשופכנים. לשלול גידול בכליות ובשופכנים עושים בדיקת CT בפרוטוקול שנקרא אורוגרפיה. כדי לשלול גידול בשלפוחית עושים בדיקת ציסטוסקופיה אצל האורולוג שבה הוא מסתכל עם מצלמה דקה בתוך השלפוחית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית