מיקום שכיח של סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/09/2022 | 09:19 | מאת: מיכאל

עיינתי במאמר מדעי שמציין ששכיחות הופעת תאים סרטניים, יותר באזור הt האמצעי של הערמונית מהאזורים האחרים. האם זו עובדה נכונה. המאמר הובא בדיון על דגימת תאים בביופסיה לאחר בחירת מקרים לחשד לסרטן בינוני, בהדמית mri. האם עובדה זו נכונה, שהמצאות ממצא באזור מסוים בערמונית, סטיטיסטית, מורידה או מעלה סיכוי להמצאות תאים סרטנים בבביופסיה עצמה? כשבודקים הרבה מקרים, זו מסקנת חתך נכונה?

סרטן בערמונית בדרך כלל מופיע יותר באזור ההיקפי שלה (PZ) ופחות באזור המרכזי (TZ).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית