שימוש בתרופה בהתווית סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/09/2022 | 17:14 | מאת: שמואל

אבי בן 78 מאןבחן כבר מספר שנים בביופסיה בסרטן ראשוני לא ממאיר עד כמה שזה הגיוני, אין גרורות, לא מחוץ לקופסית, במעקב. יש לו הגדלה של הנפח הערמונית. לסרטן עבר רק ביופסיה ולא טיפולים . כאשר עבר ניתוח הרניה בטן תחתונה. מיד שנתעורר חסימת שתן. לא עזר כלום, היה חיידק שוב אנטיביוטיקה. נגמל ושוב קטטר. היה מטופל קבוע בדאודרט. רצינו לתת לו דקל ננסי- פרימקסון, ואמרו שזה רק למי שיש הגדלת ערמונית ואסור לתת למי שיש לו בביופסיה אבחנה של תאים סרטנים, בנוסף להגדלה, כלומר הקיום של תרים סרטניים לא מאפשר מתן פרמיקסון. האם זה נכון, או שגוי. הערות למקרה, להפתענו נתנו לו בנוסף לדאודרט, קיבל מספר ימים פרנדיזון שיוריד בצקת, זה עבד על בצקת ברגל וגם פתאום נפתחה החסימה בדרכי שתן ונגמל, ובאותו זמן התחלנו לתת לו פרחי צבר בוקר וערב, וליקופן. מאז אין קטטר ואין עצירת שתן. סכום, שאלתי, האם יש אסור לתת פרמיקסון למי שאובחן עם תאים סרטנים, ולא רק הגדלה בפרוסטטה ללא סרטן? שאלה נטספת האם זה מסוכן שיש החמרה במתן השתן, הפסקות וגמגום, לתת מיד פרנדיזון ליומיים שלושה? 5 מג, ראינו שזה עובד, זה משפר את הזרימה, זה עדיף על קטטר לא? כי נדבק פעמיים בחיידק פסבדומנה שהצריך אנטיביוטקה. מנסים בכל מחיר להמנע מקטטר שכנראה בתהליך נדבקים בחיידק. תודה

אני לא מכיר סרטן ערמונית שהתוויית נגד לפרמיקסון. פרדניזון הוא לא טיפול מקובל לאצירת שתן. יכול להיות שהוא מפחית בצקת בערמונית כמו שהוא עושה באיברים אחרים בגוף, אבל לא מומלץ להשתמש בו בשביל זה בעיקר בגלל תופעות לוואי, כמו לדוגמא זיהום (הוא מדכא את המערכת החיסונית).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית