ערמונית מוגדלת תשובת mri

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/08/2022 | 21:05 | מאת: דוג

להלן ממצאי סריקת תהודה מגנטית של ערמונית הבדיקה בוצעה בשקלול T1 לפני ולאחר הזרקה דינמית של גדוליניום, T2 כולל דיכוי שומן, DWI, ו SUBTRACTION - במישורים אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי .בוצעה הזרקת 20mgשל בוסקופן לוריד. גודל הערמונית: 6.4*0.4*9.4ס"מ נפח הערמונית: 47 סמ"ק. בסריקת המקטע המרכזי ו-TZ : שינויים נודולריים היפרטרופיים –סימני BPH-2-1) 1.v2 (PIRADS בסריקת המקטע הפריפרלי PZ : במידגלנד מימין מוקד אות נמוך בT2 )14-10 ( עם רסטריקציה בדיפוזיה PIRADS (v2.1) 4- נ ח הזרקת לאחר האדרה עובר מ''מ6 בגודל) 8-14 )ADC (7-89 )DWI במידגלנד מימין מוקד אות נמוך בT2 )10-10 ( עם רסטריקציה בדיפוזיה PIRADS (v2.1) 4 נ ח הזרקת לאחר האדרה עובר מ''מ12 בגודל) 8-11 )ADC (7-86 )DWI קופסית הערמונית שמורה. שלפוחיות הזרע סימטריות בעלות אות תקין. הצרור העצבי שמור. כיס השתן בעל דופנות חלקים. בסריקת האגן מגובה ביפורקציית האאורטה - סיגנל לשד העצמות שמור. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה סיכום: ערמונית מוגדלת עם סימני BPH , ממצאים מימין עם רמת חשד גבוהה

יש שני ממתאים חשודים לסרטן ערמונית משמעותי קלינית. הסיכוי שאחד מהם הוא כזה הוא 30-50%. מומלץ לעשות ביופסיית ערמונית MRI פיוז'ן.

04/12/2022 | 07:09 | מאת: דוג

האם כדאי לעשות 4k או שהביופסיה עדיפה ואיך מורידים את מדד הpsa הגבוה במידה והממצא החשוד אכן נמצא האם כדאי להמשיך בטיפול או לעשות בדיקה כל שנה או להוריד את הpsa

18/01/2023 | 06:36 | מאת: דוג

בביצוע isopsa התוצאה היתה 7 והpsa 8.23 ירידה מ11 מה דעתך האם עדיין צריך ביופסיה

03/01/2024 | 11:19 | מאת: מרקול

שלום , אני באותו מצב , רציצי לדעת האם עשית ביופסיה ? ומה התוצאה אם אפשר לדעת.תודה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית