כאבי בטן תחתונה אשמח לשמוע דעתך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/08/2022 | 14:18 | מאת: חזי

שלום רציתי לשאול אני בן 43 סובל בתקופה האחרונה מכאבים בבטן התחתונה והיסוס בעשיית שתן כאב בבטן בסמוך לפין ובקצה שלו מתחת העטרה.יש כעין לחץ וכאב בזמן ישיבה לפעמים השתן יוצא מפוצל אך אם אני מרבה לשתות אז לא . הלכתי לרופא אורולוג עשיתי 2 אולטרסאונד 1 היה עם שארית של 300 מ"ל וה 2 ללא שתיה היה שארית של 30 מ"ל גודל הערמונית 30.8 באורפולו היה qmax 13 כמות השתן 379 מ"ל qmean 8.2 tqmax 12.5 sec flow time 46.5 sec total time 45.3 sec נאמר לי שהזרם מעט חלש עשו לי בדיקה של הנוזל של הערמונית ונאמר שאין לי דלקת בערמונית 1)מה המשמעות של הזרם באורפולו ? 2)האם בדיקת נוזל הערמונית יצאה תחת מקרוסקופ נקיה זה אומר שאין דלקת כרונית? כרגע שלחו אותי לסיטי בטן ואגן עם חומר ניגוד po ובוריד וכן לשקול בהמשך בדיקת גסטרו מה כדאי לעשות בנידון? האם יש בדיקות אחרות מומלצות ?

שלום חזי. השאלה הזאת לא מתאימה לפורום הזה שעוסק במחלות סרטן של דרכי השתן והערמונית. ממליץ לך להעלות אותה בפורום של אורולוגיה כללית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית