יכולת להגיע לאבחנה מדויקת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/07/2022 | 09:18 | מאת: רוברט

מבקש לשאול אם יש האם יש הבדלים ברורים ומובהקים בפענוח בדיקת mri שהוכחו מחקרית בין סוגים שונים של ממצאים חשודים בדרגות שונות המבדילים ממצא סרטני ללא סרטני. מה אחוזי הטעות באבחנה בין סרטן לבין ממצא שחשוד לסרטן ואינו סרטן, בעיקר אחרי שכבר כן מבוצעת ביופסיה. האם ההפתעות הן ליותר ממצא סרטני בביופסיות או להיפך, פחות מהמצופה. שאלה שניה האם הבדיקות כמו 4k, מנבאת סטטיסטית רק לגבי יתכנות לסרטן גרורתי בעתיד, אבל לא לגבי עצם קיום הסרטן בערמונית. רב תודות

שלום רוברט. 1. MRI היא בדיקה רגישה לאבחון של סרטן ערמונית משמעותי קלינית אבל הסגוליות שלה בינונית (תלוי במאפייני הממצא החשוד כפי שנראה ב-MRI). אם MRI לא מראה אזור חשוד לסרטן ערמונית משמעותי, הסיכוי שכן יגלו סרטן כזה בביופסיה הוא 10-15% (תלוי כמובן בסיכוי הראשוני לסרטן כזה עוד לפני תשובת ה-MRI). אם MRI מראה אזור חשוד לסרטן משמעותי, הסיכוי שאכן מדובר בסרטן כזה תלוי במאפייני האזור החשוד כפי שמתבטא בסיווג PIRADS שהרדיולוג המפענח נותן לו. 2. בדיקת 4K מנבאת הימצאות סרטן ערמונית משמעותי קלינית (גליסון 7 ומעלה ומאפיינים אגרסיביים בפתולוגיה לאחר כריתת ערמונית).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית