סרטן שלפוחית השתן שחזר שוב

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

09/07/2022 | 05:11 | מאת: גורי

היי דוקטור ב7/04/22 שאלתי אותך לגבי סרטן שחזר לאחר טיפולי מיצומיטין וbcg ונתנו לי פעם אחרונה גמזר חודש וחצי לאחר גמר הטיפול בציסטוקופיה נמצאו שוב גידולים באזורים שונים בכיס כעת מחכה לניתוח הרופא אמר שהמחלה שלי מאד פעילה אך נראה שהגידולים לא חדרו לשריר עוד הוא אמר שהטיפול הבא יכול להיות סינרגו או קיטרודה דרך הוריד אך לא שלל שבסוף ייתכן שאצטרך לעבור כריתת שלפוחית האם סינרגו יכול להועיל לאחר ששלוש סוגי שטיפות לא עזרו ועוד איזה אפשריות יש לטיפול כמו כן לפני כן כרתו לי כליה ושופכן עקב גידולי tcc ובשופכן היה לי גם cis האם זה יכול להשפיע על סוג הטיפול הבא תודה מראש על התשובה

שלום גורי. סינרגו היא אפשרות שעדיין לא טופלת בה, לכן תיאורטית יש סיכוי שזה יעזור. גם קיטרודה דרך הווריד היא אפשרות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית