סרטן השופכן ואגן הכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/02/2020 | 19:58 | מאת: גורי

שלום דר' פז לאחר אורטרוסקופיה רביעית בשנה האחרונה נמצאו לי שוב גידולים רבים לאורך כל השופכן וגם באגן הכליה הרופא אמר שאין ברירה אלה לכרות את הכליה והשופכן וקצת מכיס השתן בניתוח לפרוסקופיה אבל גם יצטרכו לעשות חתך כדי להוציא את הכליה האם אפשר לעשות ניתוח עם רובוט ללא צורך לפתוח את הבטן כמו כן בגלל שהיו לי גידולים גם בכיס השתן האם יכול להיות מצב שבסוף יכרתו לי את כיס השתן ומה הסיכוי שהגידולים יעברו לצד השני תודה על תשובה

שלום גורי. גם בניתוח בעזרת מערכת רובוטית עושים חתכים קטנים בדופן הבטן ובסוף הניתוח צריך להרחיב את אחד החתכים כך שניתן יהיה להוציא את הכליה עם השופכן. גורל שלפוחית השתן תלוי באופי הגידולים שנמצאים שם. יש סיכון מסויים, לא גדול, לחזרה בכל מקום שיש בו אורותל, כלומר גם בכליה ובשופכן בצד השני. לכן, חלק מהמעקב כולל גם הדמיה של הצד השני.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית