הישנות מינימלית ואופן טיפול מומלץ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

06/12/2019 | 21:34 | מאת: גילי

שלום דר, לפני כעשור עברתי ניחוח הסרה של מס גידולים משלפוחית השתן, לפני כשלוש שנים היתה לי בשנות שטופלה ע״י צריבה ושטיפה. כיום לאחר שלוש שנים נמצא לי ממצא פפילארי מינימאלי. נקבעה לי ביקורת לעוד שנה מהיום, האם זה פרק זמן מקובל לחכות? האם יש סכנות בלחכות תקופה כזאת ארוכה ולמה בעצם התור נקבע לשנה מראש ולא לעוד שלושה חודשים? בתודה גיל.

שלום גילי. אם באמת זוהה גידול פפילרי קטן בשלפוחית והוחלט להמתין ולא לטפל מיד, שנה זה יותר מדי זמן. הייתי ממליץ על ציסטוסקופיה לאחר 3 חודשים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית