בדיקה היסטולוגית לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

17/05/2019 | 16:10 | מאת: לאחר ניתוח

ד"ר שלום רב , האם בכדי לקבוע את מידת חדירתו של הגידול אל מעטפת השריר של השלפוחית ונגזרת מכך את סוג ואופי הטיפול, הפרוטוקול מחייב המצאות גם רקמת שריר בביופסיה שנלקחה או שזה נתון לשיקולו של המנתח? תודה מראש

שלום. עקרונית כן. כדי להוכיח שאין חדירה לשריר, צריך רקמת שריר בפתולוגיה. במקרים מסויימים, אם הגידול היה ממש קטן, לא אגרסיבי, ולא חודר אל השכבה שנמצאת עוד לפני השריר, ניתן להסתפק בפתולוגיה שאין בה רקמת שריר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית