מתן שתן בתדירות גבוהה אצל בן 4.3 ללא דלקת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/05/2019 | 16:19 | מאת: יהודה דוד

בני בן 4.3. בשבועיים האחרונים החל לתת שתן בתכיפות גבוהה, יש לציין רק במהלך היום. התכיפות היא כל כמה דקות ממש. בתחילה חשבתי כי זה סתם או תשומת לב אך אכן נותן שתן. לעיתים עומד מספר שניות ליד האסלה עד שיוצא לו. נעשתה בדיקת שתן שיצאה תקינה. אין שינוי כלשהו בבית שאולי יכול להיות הגורם. שאלתי: מה זה יכול להיות? תודה על המענה.

שלום, זו שאלה שצריך להפנות לרופא ילדים או אורולוג ילדים. יכול להיות שהוא שותה הרבה? זו סיבה טובה למתן הרבה שתן. סוכרת יכולה להתבטא בתן כמויות גדולות של שתן בתדירות גבוהה, אבל אמרת שבדיקת השתן היתה תקינה ואני מסיק מזה שלא היה שם סוכר. שינוי התנהגותי יכול גם להתבטא כך, במיוחד כשהתכיפות היא במהלך היום אבל בלילה לא מתעוררים בכלל כדי להטיל שתן. כדאי לפנות אל רופא הילדים, אם זה ממשיך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית