ציסטה קורטיקלית עם הסתיידות זעירה בקפסולה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/02/2019 | 12:00 | מאת: טליה

שלום רב , ביצעתי CT בעקבות אבנים חוזרות בכליות להלן הממצאים - כליה ימנית בעלת פרנכימה שמורה, תקינה בגודל וצורה. אין סימני הפרעה אורומכנית. הודגמה ציסטה קורטיקלית בקוטר כ1.0 ס''מ עם הסתיידות זעירה בקפסולה - ציסטה לא פשוטה. כליה שמאלית - בעלת פרנכימה שמורה, תקינה בגודל וצורה. הודגמה אבן בקוטר 0.6 ס''מ בשליש תחתון של השופכן השמאלי הרחבה בינונית של מערכת מאספת הכליה השמאלית ושל השופכן השמאלי. סיכום - אבן בשליש תחתון של השופכן השמאלי שגורמת להפרעה אורומכנית כמתואר. שאר הממצאים כמתואר האם אני צריכה לדאוג לגבי הציסטה?

שלום טליה. לפי התיאור נשמע שמדובר בציסטה שהיא למעקב. חשוב כמובן לראות את התמונות של הבדיקה ולא להסתפק הפענוח שניתן בפורום, כדי לדעת באמת מה המשמעות של ציסטה זו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית