שתן ציטולוגיה -מעקב רבעוני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/01/2019 | 10:00 | מאת: פ.כ

שלום, בן 79. ניתוח לפני שנתיים וחצי להסרת גידול בשלפוחית. סיימתי יוניתרמיה, לפני כשנה. בבדיקות שתן כללית : אין עדות לתאים דם משום סוג. בתרבית : אין צמיחה. במעקב שתן לציטולוגיה כל רבעון.. תוצאה מהיום שתן לציטולוגיה.: "inflammatory exudate ' atypical urothelial cells. 1. התוצאות סבירות ? 2. המלצות כלשהן? תודה

שלום. אתה צריך לחזור אל הרופא שלך עם התשובות. התשובה מתארת תאים שלא נראים רגילים, אבל גם לא נראים ממאירים (אחרת זה היה רשום). כדאי לפחות לחזור על הציטולוגיה ואז לשקול הקדמת ציסטוסקופיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית