ציסטה בכליה בגודל 11.6 ס"מ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/12/2018 | 18:17 | מאת: רינת

שלום רב, אני בת 45. סובלת מכאבים בבטן התחתונה השמאלית מזה 3 שבועות. מתוך בירור לסיבת הכאבים ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ואלו התוצאות: הכליה הימנית בקוטר אורכי 12.2 ס"מ חשד לציסטה קורטיקלית קטנה בכליה ימנית הכליה השמאלית בקוטר אורכי 15.7 ס"מ הודגמו שתי ציסטות קורטיקליות בקוטר עד 11.6 ס"מ בכליה שמאלית אין עדות להידרומפרוזיס. האם יש סכנה לכליה? מה עושים במצב כזה? תודה רבה...

שלום רינת. ציסטה לכשעצמה אינה מסוכנת, ולגודל אין משמעות מבחינה זו. מה שמשנה זה מאפייני הציסטה. אם מדובר בציסטה פשוטה, אין סיבה לדאגה. אם יש בה מאפיינים של מחיצות, הסתיידויות או רקמה, אז צריך לעקוב או לטפל בהתאם לדרגת המורכבות שלה.

20/12/2018 | 18:27 | מאת: רינת

תודה רבה על התשובה. 1. האם זה משהו שניתן לראות באולטראסאונד? 2. אם זו ציסטה פשוטה שגורמת לכאבים, האם יש לכך טיפול? בתודה מראש...

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית