ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

06/04/2011 | 14:08 | מאת: מ.ו

שלום, האם גידול סרטני קטן מאוד בערמונית מחייב ניתוח או כל התערבות אחרת? אפשר להיסתפק במעקב בלבד? מדובר בגבר בן 60. בתודה מ.ו

06/04/2011 | 16:23 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

השאלה קשה ומורכבת. נהוג כיום במקומות רבים לנקוט גישה של ניטור פעיל - כלומר מעקב צמוד (ראה מאמר שכתבתי על כך ב"רפואה" (ניתן לחפשו באתר הר"י) מנגד אין לזה מקבילות רבות ולא שמענו על אישה שיש להגוש קטן סרטני בשד וממליצים לה לעקוב בלבד או גוש בריא או במע כו'. כדי לענות בורה מדוייקת יות עלי לראות את החולה לבדוק אותו ולשוחח עימו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית