האם באמת המחקרים מראים שחוסר בפעילות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/01/2017 | 17:16 | מאת: איתן פיילר

בפעילות מינית שגורם לשפיכה מביא לעליה בסיכוי לסרטן הערמונית,? כלומר אוננות או מגע מיני מלא או אוראלי. האם יש קשר לגיל , קראתי שדווקא פעילות מינית עם דפיכה מרובה בגיל צעיר דווקא מעלה סיכוי לסרטן הערמונית. מה לגבי מיעוט פעילות שגם יורדת באופן טבעי עם הגיל? הכל קשור רק לטוסטסטרון? מה באמת צריכה להיות תדירות שפיכה בגיל 50 ? האם הגוף לא פולט זרע גם ללא פעילות יזומה בעת עשית צרכים? או קרי? מה ההבדל אם זה יזום?

שלום איתן. יש עדויות לכאן ולכאן, אבל יש שני מחקרים גדולים שהראו קשר הפוך בין תדירות שפיכה גבוהה בגילאים 20-50 לשעורי האבחנה של סרטן ערמונית (כלומר, למי שדיווח על יותר מ-21 שפיכות בחודש היה סיכוי נמוך יותר להיות מאובחן עם סרטן ערמונית יחסית למי שדיווח על עד 7 שפיכות בחודש). אלה מחקרים שמראים קשר, אבל לא מוכיחים שהסיבה לירידה באבחון של סרטן ערמונית היא בגלל תידות השפיכות בגיל יותר צעיר. במחקרים נבדקו שפיכות בפעילות מינית, באוננות ובקרי לילה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית