תוצאות US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/11/2016 | 22:02 | מאת: שרה

הבדיקה אולטרה סאונד של צוואר. הפענוח לאחר עיון בבדיקת סי טי מ- 16/06/22. בלוטת המגן מודגמת על שתי אונותיה ואיסטמוס אינה מוגדלת. מימין הודגמו מספר קשריות בגודל עד 4 מ"מ. באונה השמאלית של בלוטת המגן הודגם קשר איזואקוגני ברקמת הבלוטה, בגודל כ-15X13 מ"מ, ללא הסתיידויות בתוכו. בנוסף ממצא ציסטי בגודל כ-1 ס"מ באונה השמאלית. כמו כן באיסטמוס הודגם קשר הטרוגני בגודל כ- 12 מ"מ, ללא הסתיידויות בתוכו. הדגמה תקינה של בלוטות תת ליסטיות ובלוטות הפרוטיס. ללא הגדלה של בלוטות לימפה צוואריות. סיכום: התמונה מתאימה לזפק מולטינודולרי לקורלציה מעבדתית וקלינית.

שלום רב, הממצאים לא נראים מדאיגים אך בכל מקרה מומולץ לשקול ניקור של גושים מעל 1 סמ. ממלית לפנות ליחידת ה US שלנו באסותא ל US וניקור איכותי ומהיר (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)