פענוח אולטרה סאונד לא תקין בבקשה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/09/2016 | 15:18 | מאת: לילי

אמי עברה השתלת שיניים לפני כחודש וחצי. לאחרונה שמה לב לבלוטות נפוחות בצוואר. נשלחה לעשות אולטרה סאונד ולהלן הממצאים. אשמח לחוות דעתך בנדון. יש לציין כי חלק מן הבלוטות הנפוחות שהיו נעלמו ו/או קטנו. (נתבקשה להיות במעקב חצי שנתי) בלוטת מגן: איסטמוס 0.2 אונה ימנית אינה מורחבת מרקם אחיד זרימה דם תקינה. אונה שמאלית אינה מורחבת הודגם קשר סולידי 0.85*0.35 סמ זרימת דם תקינה. בלוטות רוק תת לסתיות בגודל ומבנה תקינים. בלוטות הפרוטיס בגודל ומבנה תקינים. קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר מימין 1.2*0.45 סמ לאורך צוואר שמאל. 1.35*0.45 סמ בבסיס הצוואר מימין בלוטת לימפה 1.2*0.35 בבסיס צוואר משמאל בלוטת לימפה 1.65*0.85 מבנה כל הבלוטות שמור.

שלום רב, לא נראה מדאיג. מומלץ לבצע ניקור לביופסיה של קשרים מעל 1 סמ. ממליץ לפנות ליעוץ לאנדוקרינולוג או מומחה לניתוחי ראש צוואר. ניתן במרפאתינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)