בדיקות דם ואולטרסרונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/08/2016 | 06:33 | מאת: אביגיל

"ר שלום רב לפני כחודש היתה לי שפעת שנמשכה כשבועיים נזלת וכאבי גרון שיעול ליחה שבוע לאחר שחלפה שוב החלו כאבי גרון עשיתי בדיקות דם והתוצאות הן TSH - 0.03 FT4 - 25.6 FT3 - 8.34 ESR - 54 ד"ר מה דעתך על הבדיקות? נשלחתי ל U.S אונה ימנית ואיסטמוס מוגדלים, אונה שמאלית בגבול העליוןשל נורמה . מימדים במישור : AP 5.3 ס"מ, 2.1 ס"מ, 9.1 ס"מ . מרקם הבלוטה רב גושי . עם נטיה להתמזגול של הקשרים . בקושי ניתן להגדיר נגעים נפרדים בגודל עד - 5.1 6.1 ס"מ בכל צד . בהשוואה לבדיקה קודמת מלפני 3 שנים, הפעם כמעט ולא הודגמו אזורים של פרנכימה תקינה . האם מדובר בהצטרפות של מחלה מפושטת? טירוידיטיס ? הנבדקת עברה 2 X FNA ,חסרים פרטים מדוייקים . תוצאות הניקור תקינות מה דעתך?

05/08/2016 | 11:16 | מאת: אביגיל

מספרי המידות באולטראסאונד התהפכו תודה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)