הסבר תוצאות בדיקת אוךלטרסאונד של רקמות רכות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/06/2016 | 11:32 | מאת: אני

שלום לאחר בדיקה גופנית של המטולוגית והפניה לביצוע אולטרסאונד רקמות רכות התקבלו התוצאות הבאות: מידות הבלוטה בגדר תקין אונה ימנית בעובי 14 מ”מ, רוחב 11 מ”מ אונה שמאלית עובי 13 מ”מ, רוחב 9 מ”מ האיסטמוס בעובי 1 מ”מ מרקם הבלוטה: הומוגני, למעט נגע איזואקוגני עם halo היפואקקוגני דק סביבו באונה השמאלית, באספקט המרכזי, במימדים 4*4*8 מ”מ, בעל גבול חד וסדיר, ווסקולרי בהיקף. בלוטות פרוטיס ורוק תת-ליסתיות בגודל ובמרקם תקינים משני צידי צוואר, נצפו קשרי לימפה קטנים, בעלי מראה סונוגרפי תקין. רופא המשפחה שלי הפנה אותי לרופא אא"ג להמשך בירור. אלו הממצאים, אודה להמלצתך על המשך ולפענוח

שלום רב, הממצא אינו מדאיג בכל מקרה. ממליץ להגיע לבדיקה כולל מישוש הגוש וניתן לבצע במרפאתינו באסותא. בהמשך ניתן לשקול הצורך בניקור של הגוש לביופסיה בהנחיית US. ואז מעקב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)