תוצאות בדיקת US - פענוח

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/06/2016 | 14:16 | מאת: סיגל

שלום בפענוח בדיקת ה US נרשם: נסרקו בלוטות הטיירואיד , פאראטייראיד ורקמות רכות של הצוואר. שתי האונות של בלוטת התריס והאיסטמוס נראות תקינות במימידיהן. מרקם הבלוטה נראה תקין בשתי האונות הודגמו נודולים 3 בכל צד בעלי מרקם היפואקוגני בגודל 6.2 מ''מ מימין ועד 4.3 מ''מ משמאל באזור בלוטת הפאראטיירואיד מצד שמאל הודגם נגע אקוגני בקוטר 5.4 מ''מ, הודגמו קשריות למפה דו צדדית 4 מימין ו 3 משמאל בגודל עד 16-6 מ''מ בעלות מרקם אחיד, גבולות סדירים, ללא סימני הפרמיה בבדיקת קשרית הגדולה . אשמח לקבל תשובה למה הכוונה.

שלום רב, הממצא באזור הפררתירואיד לא ברור כלל. ממליץ לברר בשתי דרכים: 1. בדיקות דם לקלציום ו PTH 2. US איכותי של הצוואר לבדיקת הממצא ובמידה וישנו ממצא שלא מתאים לפרתירואיד אלא גוש אחר- ניקור שלו לביופסיה תחת US. ממליץ לבצע במקום איכותי כגון ע"י ד"ר בלנק באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)