תוצאות בדיקת אולטרה סאונד-דחוףףףף

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/05/2016 | 10:30 | מאת: מיכל

שלום דוקטור אמי בת 74 סובלת מפעילות יתר של הבלוטה מטופלת על ידי כדורים. בבדיקת אולטרה סאונד: אונה ימנית 5.5 ס"מ -4.7*3.3 האונה בעלת מירקם לא אחיד הודגמו מספר קשרים גדולים התופסים את מרבית שטח האונה הקשר הגדול בקוטר 2.2 ס"מ מרקם מעורב בחלקו היפואקואי בחלקו אנאקואי עם זרימת דם בתוכה בראש האיסטמוס הודגם קשר 2.0*1.2 בעל מרקם היפואקואי. מבקשת דחוף הסבר תודה

שלום רב, גושים בתירואיד הינם שכיחים ביותר ורובם שפירים. המקובל הוא שגושים מעל 1 סמ מצדיקים ניקור שלהם ליופסיה ולכן זה מה שהייתי ממליץ לבצע בשלב זה. קרוב לודאי שהניקור יהיה שפיר. ממליץ להגיע לניקור למקום איכותי כדי שהסיכוי ל"פספס" את הגוש וליטול ממנו דגימה מייצגת יהיה טוב. ניתן ע"י ד"ר ענת בלנק במרפאתינו באסותא. בהמשך להגיע לבדיקת רופא המטפל בתחום עם התוצאות (ניתן במרפאתי באסותא). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)