ההבדלים בין הבלוטות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/05/2011 | 08:19 | מאת: אריקה

שלום רב. האם יש הבדלים בין בלוטת המגן ויותרת המגן? האם אלו שתי בלוטות שונות? אנא ענה לי במדויק אני צריכה זאת לבחינה! תודה רבה

שלום רב, אכן אלו שתי בלוטות שונות: בלוטת המגן אחראית על יצור הורמון הבלוטה- אלטרוקסין, שאחראי על חילוף החומרים בגוף. בלוטת יותרת המגן מייצרת את הורמון הפרתירואיד שמעורב במשק הסידן בגוף. מלבד מיקומם הסמוך אין קשר בפעילות שתי הבלוטות. בהצלחה בבחינה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

26/05/2011 | 23:12 | מאת: אריקה

דר חפץ אני מודה לך מקרב לב על התשובה המפורטת.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)