אבחון US צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/05/2011 | 12:00 | מאת: נ

שלום, אשמח אם תוכל לאבחו תוצאות US צוואר שקיבלתי אתמול בלוטת מגן: איסטמוס- בעובי ומרקם תקינים אונה שמאלית: בגודל 1.8*1.6*4.4 ס"מ האונה אינה מוגדלת ולא הומגנית עם מספר אזורים היפואקוגנים לא מוגדרים היטב אונה ימנית:בגודל 1.8*1.9*4.7 ס"מ האונה אינה מוגדלת ולא הומוגנית עם מספר אזורים היפואקוגנים לא מוגדרים היטב רקמות רכות צואר: ללא בלוטות לימפה מוגדולות פראתירואיד-לא הודגם ממצא פטולוגי בלוטות רוק- הדגמה תקינה * הומלץ המשך בירור של בלוטת מגן תודה מראש

שלום רב, לא נשמע שישנו משהו מדאיג בבדיקת ה US. יש לבצע בדיקת דם לתפקוד הבלוטה ולגשת לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

11/11/2011 | 18:34 | מאת: אבי

שלום, אשמח אם תוכל לאבחו תוצאות US צוואר שקיבלתי היום איסטמוס- בעובי תקין אונה ימנית -1.8*2.1*5.0 ס"מ בעלת מרקם בלתי אחיד בקוטב תחתון שך האונה הודגם מוקד היפואקןגני בגודל כ 0.5 ס"מ ללא היסתיידות אונה שמאלית 1.9*2.1 *5.0 בעלת מרקם בלתי אחיד על רקע מספר קשריות היפואקוגניות כאשר הגדולה כ 0.6 ס"מ בקוטב עליון של האונה לא הודגמו היסתיידויות ציור ווסקולרי של בלוטת התריס תקין לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדות בצוואר בלוטות רוק לסתיות ןבלוטות פרוטיס משני הצדדים ללא ממצאים פתולוגיים תודה אבי

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)