בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/05/2011 | 12:43 | מאת: נאנוווווווווווווש

אני אשה בת 48 בריאה בדרך כלל..עברתי אולטרהסונד לבלוטת המגן ברצוני להבין את התוצאה אונה שמאלית -------------------- אינה מוגדלת ובעלת מקרם אחיד .בחלק האמצעי הודגמה קישרית ציסטית על חללקיקים רקמתיים בקוטר 0.91 ס"מ. בנוסף הודגמו מספר רב של קישריות איזואקוגניות הגדולוה מהן בחלק העליון אחורי בגודל 1*6 ס"מ הודגמה זרימת דם תוכה אונה ימנית -------------- בגודל 1.8*1.8*3.5 האונה אינה מוגדלת ובעלת מרקם בלתי אחיד.בחלק האמצעי הודגמה קישרית היפראקוגנית עם הילו מסביב בקוטר 0.52 ס"מ. הודגמה זרימת דם היקפית בקישרית .בנוסף הודגמו מספר קשריות היפואקוגניות זעירות. רקמות רכות ללא בלוטות לימפה פראתירואיד-לא הודגם ממצא פטולוגי. בלוטת רוק -הודגמה תקינה

שלום רב, הרושם הכללי שמדובר במחלה שפירה (גוייטר) של בלוטת המגן. אם הבנתי נכון ישנו גוש באונה שמאלית בגודל 6 סמ? אם אכן כך גוש כזה מחייב בירור: ביופסיה תחת US וייתכן בהמשך כריתת האונה השמאלית. ראי דבריי בשאלה לפנייך המתייחסת לניתוח עצמו. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)