בדיקות US

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/05/2011 | 15:12 | מאת: נלי

ד"ר ,שלום רב. זה ככמה שבועות חשתי בבליטה באזור בלוטות התריס. לאחר בדיקה אצל רופאת המשפחה, נשלחתי לבדיקת US . , התוצאות בידי: איסטמוס ברוחת כ-0.36 ס"מ אונה ימינית בעומק 1.5 ס"מ וברוחח 1.4 ס"מ אונה שמאלית בעומק 1.3 ס"מ וברוחב 1.1 ס"מ מרקם הבלוטה הומוגני. באונה ימנית לא ניסרקו קשרים מוצקות או ציסטיות . באונה שמאלית ניסרק קשר מוצק ,איזואקואי ,מוגדר,בגודל 0.6*0.4 ס"מ .בהפעלת דופלר צבע עם זרימה הקפית.באיסםמוס ניסרק קשר מעורב (בחלקו סולידי ובחלקו ציסטי )בגודל כ 1.5*0.5 *1.1 ס"מ.מוגדר.נהפעלת דופלר צבה עם זרימה בשוליים וקלוה במרכזו. אני אשמח לקבל את עזרתך בפיענוח התשובה.תודה מראש.נלי.

שלום רב, גושים בבלוטת המגן הינם שכיחים ורובם שפיר. עדיין ממליץ על בירור במיוחד של הגוש הגדול יותר באיסטמוס (גשר) של הבלוטה שיכלול קודם כל בדיקה ע"י רופא אאג מנתח ראש צוואר ושנית קרוב לודאי ביופסיה של הגוש עם מחט עדינה תחת הכוונת US. ניתן לתאם תור למרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)