תוצאות בדיקת us צוואר בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/04/2011 | 20:29 | מאת: שוש

ד"ר אבי חפץ שלום רב. זה ככמה שבועות חשתי בבליטה בצוואר בצידה הימני התחתון. לאחר בדיקה אצל רופאת המשפחה, נשלחתי לבדיקת US צוואר. היום עשיתי את הבדיקה, התוצאות בידי. אני מבינה שיש בעיה בתשובות ורופאת המשפחה מקבלת רק ביום ראשון. אשמח לקבל את עזרתך בפיענוח התשובה. אונה ימנית- בגודל 3.4*5.3*2.3 מרקם בלתי אחיד, גס הודגמו קשריות מרובות הגדולה ביניהן בגודל כ-2.6*1.6ס"מ, סולידית עם מרכיב ציסטי והסתיידויות עדינות בתוכה. אונה שמאלית- בגודל 2.0*4.9*1.7 ס"מ מרקם בלתי אחיד,גס. הודגמו קשריות מרובות הגדולה ביניהן בגודל כ- 1.7-1.0 ס"מ, סולידית עם מרכיב ציסטי. האיסטמוס ברוחב ומרקם תקינים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות משני צידי הצוואר. אשמח לקבל את חוות דעתך, אני לחוצה מאודד ומקווה בהקדם לקבל את תשובתך. בתודה מראש שוש

שלום רב, הממצא בבלוטת המגן שכיח- ורוב הקשריות בבלוטה שפירות. עדיין יש לבצע בירור לנגעים הכולל בדיקת מנתח ראש צוואר (ומישוש הבלוטה כמו גם בדיקת מיתרי הקול) וכן ניקור וביופסיה תחת US במיוחד לאור העובדה שבתאור הסונוגרפי יש ממצאים סולידיים בגוש עם הסתיידויות עדינות. ממליץ אם כן להגיע לבדיקת רופא אאג מנתח ראש צוואר ודרכו להמשיך הבירור הנ"ל. ניתן להגיע לייעוץ במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)