MRI לבירור נפיחות בבלוטת רוק תת לינגואלית משמאל

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/04/2011 | 21:25 | מאת: רחלי

אימי בת 70 עשתה בדיקת MRI לבירור נפיחות בבלוטת הרוק וזאת לאחר שנעשתה ביופסיה לפני כשנה שהיתה תקינה. התוצאות של ה-MRI נראית מלאות רקמתית אסימטרית בולקולה השמאלית בהשוואה לצד הימני.לא מדובר בגוש מוגדר ואין ממצא פוקאלי.אסימטריה במראה בלוטות הרוק הסב-לינגואליות כך שהשמאלית נראית מעט גדולה מהימנית,בלי לזהות גוש מוגדר.קשה לדון על האדרה בנוכחות דיכוי שומן עקב ארטיפקט מסתימות בצד השמאלי.בשרשרת הג'וגולרית ובאזור התת לסתי קיימות בלוטות לימפה משני הצדדים.הבלוטות בולטות מעט יותר בשמאל,אך קיימות משני הצדדים.הבלוטות מגיעות עד לאורך של 11 מ"מ בלוטות הפרוטיד סימטריות. הנאזופרינקס במבנה תקין. עמדה תקינה של מיתרי הקול. מרקם תקין של בלוטת התריס. נא עזור לי להבין מהי תוצאת הבדיקה. תודה מראש על תשובתך.

שלום רב, הממצאים כנראה סטייה של המבנה הנורמלי של הרקמות וייתכן וכלל לא מייצגים כל פתולוגיה. יש להגיע לבדיקה של הצוואר הגרון והלוע כולל בדיקה עם סיב אופטי ע"י רופא א.א.ג. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)