פיענוח US

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/02/2013 | 17:10 | מאת: אודי

לוטת מגן בגודל והדיות תקינים. מודגם קשר איזואקוגני 5 מ"מ קדמי עליון באונה השמאלית איסטמס ב.מ.פ אונה ימנית ב.מ.פ בנקודת הממצא המישושי במשולש האחורי משמאל מודגמת בלוטת לימפה תגובתית שטחית 12 מ"מ צביעה עדינה בדופלר צבע. בשרשרת גוגולריות קשרי לימפה תגובתיים בודדים 15 מ"מ מכל צד קשרי לימפה תגובתיים בגודל דומה תת לבתיים מימין ומשמאל בלוטות הרוק בלי ממצא פתולגי לסיכום:לימפדנופתיה תגובתית מתונה בתחנות שהוזכרו למעקב קליני. קשרית בבלוטת המגן משמאל להשלים בתפקודים וביקורת בעוד חצי שנה בסונאר. בוצע בדיקת דם ללא קשר לבדיקה הנ"ל וTSH תקין(1.35) מה זה קשר איזואקוגני ומה זה אומר לגבי ההשלכות ההם יש ממה לחשוש

שלום רב, נשמע שמדובר בגוש לא חשוד. לכן בד"כ מומלץ מעקב בלבד עם US חוזר אחר חצי שנה. חשוב כמובן גם לבדוק אותך ולהתרשם מהגוש במישוש. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)