בדיקה בחו"ל

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/08/2012 | 09:09 | מאת: הילדה

שלום. אני בת 48 ונתגלה גידול בבלוטת המגן. "הציטולוגיה הינה כירורגית כ-30% ממאירות" הומלץ ע"י הרופא לבצע בדיקה בחו"ל, שלא ניתן לבצעה בארץ "דגימה של שטיפה ציטולוגית לפרופייל מולקולרי" באיזה מקום בחו"ל ניתן לבצע הבדיקה? אשמח לקבל כתובת רגילה או כתובת אתר. תודה

שלום רב, מדובר קרוה לודאי בגידול פוליקולרי וההמלצה היא לכרות אותו עקב הסיכון לממאירות כפי שציינת. כל המחקרים הגנטיים הינם למיטב ידיעתי נסיוניים בלבד ואינם תחליף חניתוח. גם בכינוס האחרון של החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בארה"ב לא שמעתי על אופציה זו. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)