תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/07/2012 | 11:37 | מאת: עמית

שלום ד"ר, אני בת 27 בריאה, עושה פעילות גופנית. לפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם שגרתיות והכל יצא תקין. אני מנסה להכנס להריון. ולפני כשלושה שבועות,לאחר איחור במחזור ובדיקת הריון ביתית חיובית,ביקשתי מרופאת המשפחה הפנייה לבדיקות דם כלליות. בבדיקה הראשונה יצא HCG 470 ו- TSH 10.64 לאחר כשבועיים וביקור אצל רופא הנשים, הסתבר שההריון לא שרד, ערכי בטא ירדו אך תוצאות TSH עדין 10 ומעלה. האנדוקרינלוגית המליצה על טיפול של 100 מיקר' ביוטירוקס. ולא לנסות להכנס להריון בחודשיים הקרובים עד לאיזון הבלוטה. המומחית טענה שבשל תפקוד לקוי של הבלוטה - ההריון לא הצליח.. אשמח לשמוע את דעתך בנושא, כמו כן, קראתי שהרבה פעמים בשל כניסה להריון ההורמונים משתנים דבר שיכול להשפיע על חריגות בבלוטה. אני תוהה אם לא כדאי לעשות שוב בדיקות דם בעוד שבועיים לראות מה מצב הבלוטה ואז להחליט אם לקחת את הכדורים או לא לקחת. תודה רבה

שלום רב, הנושא באחריות אנדוקרינולוגים. ניתן אולי לחזור על הבדיקות ולשקול שוב עניין הטיפול אך מציע לקבל חוות דעת נוספת של אנדוקרינולוג ולא לבטל המלצת אנדוקרינולוג מטפל לפני כן. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)