בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/04/2012 | 02:33 | מאת: אדלה

שלום רציתי לשאול על מה בדיוק בלוטת התריס אחראית בגוף ואיפה היא ממוקמת? אם לאמי כשהיתה בהריון עליי סבלה מגידול בבלוטת המגן זה אומר שזה תורשתי וגם אני אסבול מזה ? איך זה בדרך כלל ברוב המקרים הולך? מה הקשר בין בלוטת התריס להריון? אשמח מאודד אם תענה לשאלותיי יום מדהים

21/04/2012 | 12:16 | מאת:

שלום רב, בלוטת המגן ממוקמת במרכז הצוואר התחתון ואחראית על חילוף החומרים בגוף. גושים בבלוטת המגן הינם שכיחים ועלולים לגדול בהריון. כמובן שאם לאמך היה גידול זה לא אומר שגם לך יהיה בוודאות. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il